Heb jij een kantoorpand of werk jij in een ander soort pand? En merk je dat je veel last hebt van het geluid om je heen? Dat kan een groot probleem zijn voor bijvoorbeeld de concentratie. Daarom is het goed om je kantoor akoestiek verbeteren. De hele dag krijg je te maken met verschillende geluiden om je heen. Denk aan treinen, auto’s of veel mensen. Dit kan erg vervelend zijn en worden ervaart als hinderlijk. Het is niet goed dat mensen minder hard kunnen werken door het geluid om hun heen. Daarom moet je daar een oplossing voor vinden. Akoestiek verbeteren helpt voor jou en je werknemers.

Hoe werkt het?

Geluid verplaatst zich in een golf probleem door de lucht. De geluidsgolven weerkaatsen de harde oppervlakken en worden daarentegen door zachte oppervlakken geabsorbeerd. Dit zijn precies de vlakken waar de experts zich op richten. Ze kijken naar hoe ze het geluid kunnen verminderen door de oppervlakten te verzachten. Vaak denken mensen dat alleen theaters en concertzalen worden geholpen hiermee. Maar er zijn super veel verschillende bedrijven die hier gebruik van maken. Denk aan horeca en kantoren.  Het is belangrijk dat jij lekker rustig kunt eten in een restaurant en niet last hebt van allerlei geluiden.

Verbeteren

Heb jij ook last van deze problemen? Schakel Foamo in voor hulp. Ze gebruiken een uiterst professionele aanpak. Ze kunnen ervoor zorgen dat jouw pand minder last krijgt van de geluiden van buitenaf. Je kan het zelf ook al een stukje beter maken. Als jij veel hangdecoratie hebt of behang kan het al minder worden. bij het ophangen van wanddecoraties wordt er gezorgd voor betere verstrooiing en absorptie van geluid. Er zijn wel meerdere opties om dit op te lossen.

Lichtarmaturen

Ze doelen in het kader met het inzetten van geluidsdempende verlicht elementen. Het geluiddempende effect dat ermee wordt bereikt door de akoestische verbeteren is melamine. Dit is materiaal waarvan dit soort lampen worden gemaakt. Melamine heeft namelijk een hoog absorberend vermogen, waardoor het rumoer om je heen een stuk minder kans heeft om je oren te bereiken. Zo’n akoestische lamp is niet ideaal voor verlichting boven je tafel in een restaurant. Het is wel ideaal voor in je kantoorpand of andere drukke open plekken.

Heb jij veel last van geluid en wil jij daartegen iets doen? Neem dan een kijkje op de site.