Je herkent jezelf hier vast wel in: wanneer iets spannend is dan houd je je adem in. Dat hebben kinderen al maar ook volwassenen hebben dit. We leven in deze moderne samenleving waar alles maar snel moet, waar geen rust is, waar iedereen wat van je eist en waarbij je je laat leiden door de maatschappij. Het gaat maar sneller en sneller en voordat je het weet loop je te rennen van hot naar her om alles maar draaiende te houden. En, daarbij houden we met zeer veel regelmaat onze adem even in. Soms langer, soms kort maar het gaat vaak de hele dag door, zonder dat we er erg in hebben. Het gevolg daarvan is dat we stress in ons hele lijf voelen. Onze spieren in de schouders gaan strak staan en zijn keihard. Onze rug doet zeer, vaak de onderrug. En we krijgen daardoor chronische klachten en dat hebben we pas door als we dagelijks pijn ervaren. Dan proberen we de ene therapie naar de andere uit maar soms werkt het voor een korte periode en vallen we weer terug in het oude. Dan is ademtherapie misschien iets voor jou. Bij Verhey Oefentherapie in Gorinchem kun je hiervoor terecht.

 

Wat is Ademtherapie?

Ademtherapie leert je alles over je eigen ademhaling. Het onderzoekt waarom je op de manier ademt zoals je dat doet en wat je kunt verbeteren zodat je je weer goed voelt.

 

Wat is er zo bijzonder aan ademen? Adem is leven. Het betekent dat het ademen onze lichaam zuurstof krijgt die nodig is om te leven. Zuurstof is nodig bij de verbranding van energie en het vervoeren van afvalstoffen. Een groot gedeelte van de afvalstoffen ademen we uit. Het is dus van belang om je ademhaling goed onder controle te hebben. Adem je snel in dan kan je hyperventileren. Adem je te oppervlakkig dan kan hetzelfde ontstaan. Diep en snel ademhalen kan je een duizelig gevoel geven en tintelingen in je handen en voeten geven. 

Een goed voorbeeld van ademhaling is Wim Hof, die bijzondere oefeningen hiervoor heeft.

Over heel de wereld zijn er vele ademhalingstechnieken voor verschillende doeleinden zijn bedacht.  Het is dan ook belangrijk om begeleiding te krijgen van een ademtherapie coach die de juiste techniek voor jouw onderzoekt en dit met jouw doorneemt.

Als je meer wilt weten over deze therapie dan kan je op de site kijken voor meer informatie