massage

Als je helemaal wilt ontspannen dan kan een holistische massage zeer fijn zijn. Een holistische massage is ontzettend fijn voor lichaam geest tijdens de massage wordt niet alleen het lichaam gemasseerd maar ook de geest meegenomen. Het lichaam en de geest is nauw verbonden als de connectie tussen beide in balans is en zowel lichaam als geest ontspannen is dan zul je veel fijner voelen. Door een holistische massage zul je al snel energieker voelen, meer in balans en meer ontspannen. Een masseur die deze vorm van massage beoefend kan je dan ook met verschillende hulpvragen helpen. 

Een holistische massage

Het verschil tussen een holistische massage en een klassieke massage zit in meerdere facetten van de massage. In de basis zit het grootste verschil in de benadering van de massage. Een holistische massage beschouwd je lichaam en geest als een geheel, spieren worden niet afzonderlijk gemasseerd. Daarnaast wordt er bij een holistische massage andere olie gebruikt. Deze speciale olie hydrateert het lichaam en heeft een kalmerend effect. De massage zelf bestaat uit rustige massage stroken. De stroken gaan in een geleidelijk tempo die bij jou past. De masseur weet precies waar gemasseerd kan worden om je optimaal te laten ontspannen. De rustige stroken zorgen ervoor dat niet alleen het lichaam ontspant maar de geest ook het tempo bij kan houden.

Een ontspannen gemoedstoestand

Door de holistische massage krijg je een ontspannen gemoedstoestand. Het lichaam en de geest zit door de massage op dezelfde lijn. Je zult door je hele lichaam en hoofd een zen gevoel krijgen. Dit komt weer door de benadering van de massage. De masseur beschouwd je lichaam en geest als een geheel. Afhankelijk van gemoedstoestand en eventuele klachten wordt de massage anders ingezet. Er wordt gekeken naar jou en geen algemene handelingen verricht. Emoties, gedachten en gevoelens zijn welkom. De massage zal daar rust in brengen. Op deze manier ben je weer in contact met je omgeving en met jezelf.