anti steenslag folie

In een schone of nieuwe auto voel jij je comfortabeler. Of jij het voertuig nou elke dag of af en toe gebruikt, je moet deze toch onderhouden, zodat dit gevoel van comfort blijft. Voor sommige zaken heb je wat hulp nodig. Als het om onder andere de uitstraling van jouw auto gaat, kun je  hulp van een car detailing bedrijf inroepen. Wil jij het voertuig beschermen tegen schade tijdens het gebruik? Dan kan jij anti steenslag folie laten aanbrengen.

Wat is detailing

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de lak van jouw auto. De omgeving waar je woont is een van de factoren, maar hoe jij het voertuig wast is er ook een. De hardheid van de lak speelt ook een rol. Is je lak beschadigd en wil jij er wat mee doen? Deze kan jij op een professionele manier laten reinigen en behandelen. Dit wordt detailing genoemd. Bij detailing gaat het echter niet alleen om de aanpak van de lak, maar ook het interieur, de motorruimte, de velgen en banden. De anti steenslag folie voorkomt dat opspringende steentjes putten in de motorkap of bumper maken.

Auto wassen

De auto wassen kan haast iedereen, maar zorg ervoor dat jij de juiste middelen gebruikt. Koop voor het wassen van de auto een goed schoonmaakmiddel. Let erop dat je washandschoenen niet te hard zijn. Gebruik tijdens het wassen ook voldoende water. Het is verstandig om schoon water te gebruiken. Als het water vuil is en er zitten bijvoorbeeld zanddeeltjes in, dan kunnen deze de lak van het voertuig beschadigen. Als dit het geval is zal jij merken dat de auto na enige tijd heel veel kleine krasjes heeft. Gebruik tijdens het drogen ook een extreem zachte droogdoek. De kleine krasjes die ontstaan van zelf je auto wassen kan een bedrijf voor detailing eruit halen. Eens in de zoveel tijd een bezoekje brengen aan een specialist zal zeker helpen.