Ben jij nog van de oude stempel en heb je graag je Lp’s nog op een plaat staan niet alles via spotify of iets dergelijks luisteren en woon je in de omgeving van Rotterdam. Ga dan naar Atlantis Records & games, een Platenwinkel Rotterdam die op de dag van vandaag nog steeds platen verkoopt. Tegenwoordig is muziek luisteren makkelijker geworden. Je hebt zogenoemde streamingdiensten die ervoor zorgen dat je makkelijk van de ene plaat naar de andere kan gaan met een klik.  Denk maar eens aan Spotify, Apple Icloud of YouTube. Hierop staat alles wat je wilt hebben en het is zeker een voordeel. Je kan onder andere zelf lijstjes maken en kiezen welke muziek je opzet om naar wat voor soort mood je bent. Dat is de realiteit van vandaag. Toch is het allemaal op een schermpje en heb je er niks tastbaars bij als plaat wat vroeger veel werd verkocht.

Hoe het vast, zet het op en dans erop

Vandaag de dag is de manier om muziek te luisteren totaal veranderd. Mensen downloaden iets en hebben weer nieuwe muziek. Ondanks dat is het gevoel bij een plaat toch heel anders dan vroeger. Het is net als een appje krijgen voor kerst om een fijne kerst te wensen. Het is leuk dat mensen aan je denken, maar toch is een kerstkaart ontvangen toch wat tastbaarders en je hebt daarbij een warmer gevoel bij. Dat is eigenlijk hetzelfde met platen, die je bijvoorbeeld kan halen bij Atlantis Records & Games, de Platenwinkel Rotterdam. Als je een plaat koopt dan heb je iets in je handen en kan je ernaar kijken voelen. Het is dezelfde soort muziek, maar bij een streamingdienst is het meer een stuk data wat je hebt en kan je het zo verwijderen en weghalen. Bij een plaat kan je tenminste verzamelen en vanuit daar laten zien wat voor muziek je luistert.

Er zijn allerlei verschillende platen die je kan luisteren, kies maar

Bij de Platenwinkel Rotterdam, Atlantis Records & Games kan je nog echte Lp’s halen die je vervolgens op je platenspeler kan zetten. Het maakt niet wat voor soort muziek je luistert, zolang je maar een platenspeler hebt is het goed. Vooral voor oude soort muziek is er nog genoeg keus en heb je ze nog daadwerkelijk op een plaat staan. Zet hem op en ga lekker dansen, huilen of misschien genieten op je favoriete muziek.