Film

Misschien had je er al eens van gehoord, misschien ook niet, maar een corporate video is een hele toffe marketingtool voor je bedrijf. Wat voor producten of diensten je ook verkoopt, video is tegenwoordig dé manier om deze aan de man te brengen. Bewegende beelden trekken namelijk veel sneller de aandacht, en houden deze bovendien langer vast. Als je graag een corporate video wilt laten maken dan heb je daarvoor verschillende opties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een cameraman op de werkvloer te laten filmen. Zo geef je mensen een kijkje in het productieproces en laat je ze zien hoe alles er bij jullie aan toe gaat. Zo creëer je een stukje vertrouwen, want mensen vinden het doorgaans erg leuk om achter de schermen mee te kijken.

Corporate video van een bedrijfsevent

Je kunt natuurlijk een corporate video laten maken van een bepaald event dat jullie organiseren, of daar nu wel of geen klanten bij aanwezig zijn. Dit is een hele leuke manier om er op terug te kijken. Deze video kun je vervolgens delen op je social media kanalen of op je website plaatsen. Een dergelijke video wordt doorgaans een aftermovie genoemd, want in feite is het een film van een groot event, zoals een zakelijke bijeenkomst of een groot feest. Het wordt dus doorgaans niet als marketing gebruikt, maar meer om mensen het event te doen herbeleven.

Representatieve bedrijfsvideo voor marketingdoeleinden

De meeste bedrijven die een corporate video laten maken doen dat om deze in te zetten als marketingfilm. Je kunt er de bedrijfsvloer en het productieproces mee laten zien, maar het ook meer reclame-achtig houden. Vertel mensen bijvoorbeeld wat je voor ze kunt betekenen en waarom jouw product of dienst de beste is. Je kunt het filmpje zo laten monteren dat het geschikt is als tv-commercial, maar ook een lange film laten maken die je op je website kunt plaatsen. Klanten kunnen hem dan bekijken door hem aan te klikken wanneer ze willen.