Yoga

Je kunt natuurlijk yoga in veel verschillende steden en dorpen volgen, maar we nemen even yoga in Schiedam als voorbeeld. De meeste mensen hebben wel gehoord van yoga, maar waarom is het nu eigenlijk zo goed voor je? Het lijkt immers niet echt intensief te zijn, los van een beetje rekken en strekken, maar daar kun je je flink in vergissen. Er zijn namelijk verschillende vormen van yoga, in Schiedam maar ook in andere steden, en elke vorm heeft zijn eigen kenmerken. Over het algemeen hebben ze het als het over standaard yoga gaat echter over de normale hatha yoga.

Welke yoga in Schiedam past bij jou?

Als jij graag helemaal tot rust wilt komen maar je wilt niet het gevoel hebben niets gedaan te hebben dan is de zogeheten Prana Yoga Flow / Flow yoga echt iets voor jou. Dit is een hele fijne vorm van yoga waarbij de bewegingen heel erg vloeiend in elkaar overgaan. Je bent eigenlijk constant in beweging, en daardoor voelt het vrij actief, maar het is niet heel erg zwaar. Je hoeft de houdingen van deze vorm van yoga in Schiedam namelijk niet super lang aan te houden, en daardoor is het goed te doen, ook voor beginners. Het fijne aan deze yogavorm is dat je de ademhaling heel makkelijk kunt controleren en deze samenvalt met de bewegingen. Dit verlaagt de aanmaak van adrenaline en dus word je er heel erg ontspannen van, ondanks dat je in beweging bent.

Yoga brengt je fysiek en mentaal tot rust

Om het nog even kort samen te vatten: Yoga brengt je als het ware zowel fysiek als mentaal tot rust. Het maakt je hoofd leeg als je zo nu en dan op de mat stapt, en houd je bovendien soepel. Dit is goed voor de doorbloeding en dus de afvoer van afvalstoffen. Er gebeurt dus heus wel iets in je lijf, ondanks dat je niet intensief aan het sporten bent!